Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az alacsony vízállás miatt láthatóvá váltak a Ferenc József híd romjai

Az alacsony vízállás miatt láthatóvá váltak a Ferenc József híd romjai

Az elmúlt hetekben rekord alacsony vízállás alakult ki a Dunán a hetek óta tartó csapadékhiány miatt.

A tartósan alacsony vízállás miatt a part mentén rég eltűnt autók kerültek ki a mederből, de a legnagyobb fogás az érdi Duna-parton feltalált nagy mennyiségű pénzérme és fegyverlelet volt, amit a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) régészei tártak fel.

Budapest, 2018. október 26.
Az egykori Ferenc József híd maradványai látszanak a vízfelszín alatt a Szabadság híd budai hídfõjénél 2018. október 26-án. Az elmúlt napokban alacsony vízállási rekordok dõltek meg a Dunán. A csapadékszegény idõjárás következtében az elmúlt napokban a víz szintje a Komáromtól kezdõdõ szakaszon, egészen a déli határig, alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket.
MTI/Szigetváry Zsolt

A budapesti Ferenc József híd második világháborúban felrobbantott romja is látható vált a Szabadság híd budai hídfőjénél, igaz itt (még) a roncsok nem kerültek felszínre. Erre az előrejelzések szerint nem is kerül sor ugyanis a következő napokban megállhat a folyó apadása.

Budapest, 2018. október 26.
Érdeklõdõk a Duna alacsony vízállásakor felszínre kerülõ Ínség-sziklánál a Szabadság hídnál 2018. október 26-án. Az elmúlt napokban alacsony vízállási rekordok dõltek meg a Dunán. A csapadékszegény idõjárás következtében az elmúlt napokban a víz szintje a Komáromtól kezdõdõ szakaszon, egészen a déli határig, alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket.
MTI/Szigetváry Zsolt