Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tüntet a Momentum a CEU elüldözése miatt

Tüntet a Momentum a CEU elüldözése miatt

A Momentum tüntetni fog péntek este a Közép-európai Egyetem (CEU) előtt a CEU elüldözése ellen. A párt közleményében azt írja, “Magyarország kormányának egyértelmű szándéka, hogy harcoljon a tudás ellen. Harcoljon az ellen, hogy hazánk önállóan gondolkodó, tudásra vágyó emberekből álljon.”

Hozzáteszik:

“A legújabb bizonyíték erre a CEU elüldözése az országból. Ott, ahol a kormány egyetemeket üldöz el az országból, egyetemi szakokat tilt be, oktatókat lehetetleníti el, ott semmi és senki nincs biztonságban. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, mert bárhol utolérhetnek, bárhova utánunk nyúlhatnak. Bármit lerombolhatnak, ami az útjukba kerül.”

Mint ismert: A CEU kuratóriuma csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A Kuratórium 2018. december elsejével hagyta jóvá a költözést. A döntés okát abban jelölték meg, hogy a magyar kormány eddig nem írt alá olyan nemzetközi egyezményt, amely lehetővé tenné, hogy a CEU New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten.