Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Túl öreg a börtönhöz egy gyerekerőszakoló nyugdíjas a bíróság szerint

Túl öreg a börtönhöz egy gyerekerőszakoló nyugdíjas a bíróság szerint
  • 2018. október 25., 11:34

Túl öreg és beteg – hangzott a bírói ítélet, ami felmentette a pedofil férfit, aki közel hatvan éve erőszakoskodott a 4 és 10 év közötti testvérpárral.

A most 86 éves ír John Joe Kiernant még tavaly állították bíróság elé, mikor a hatvanas éveiben járó testvérpár gyerekkori borzalmait felelevenítve végre a hatóságokhoz fordult, az őket ért több évtizeddel ezelőtti molesztálási ügyben.

Double-child rapist, 86, avoids jail ‘because he’s old and ill’

An 86-year-old man who raped two children more than 60 years ago has avoided jail because a judge said he is too old and ill. John Joe Kiernan repeatedly raped the boy and girl, who are brother and sister, when they were between four and 10-years-old.

Az ötvenes évek végén a testvérek egy farmon dolgoztak, ahova Kiernantnak is bejárása volt. A tízéves kislányt az istállókban és a hálójában erőszakolta meg rendszeresen, míg a fiút horgászni vitte és ott kényszerítette, hogy orálisan kielégítse. A hat éven át tartó borzalmak az azóta idős férfi számára nem jelentettek nagy megrázkódtatást, mivel elmondása alapján:

“Ebben nőttem fel, számomra ez volt a normális”

Nővére azonban azóta sem heverte ki a szexuális bántalmazást. A férfit végül egy rövid börtönben töltött idő után csupán felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mivel a bíró álláspontja szerint cukorbetegsége és szívelégetelensége nem teszi lehetővé fogvatartását.

Az érintettek és hozzátartozóik fellebbezni fognak az ítélet ellen.

(via Metro / borítókép forrása: Pixabay)