Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mire hazaértek a hajléktalanok, addigra elbontották a kunyhóikat a Határ útnál

Mire hazaértek a hajléktalanok, addigra elbontották a kunyhóikat a Határ útnál

A XIX. kerületben a Határ út mellett levő kiserdőben megsemmisítettek közel 8 kunyhót a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a hosszú hétvégén és odaveszett a hajléktalanok ingósága is – írja a Mérce. A hosszú hétvége után hazaérkezők már csak a pusztítás nyomait találták a cuccaik helyén.

A Város Mindenkié csoport készített egy videót, azon az ott lakók azt mondták, hogy nem értesítették előre, hogy vigyék el a holmijaikat. A ruháik és az edényeik is elvesztek.

Éjszakára így mehetnek be a szállóra, de a nappalt az utcán kell tölteniük.

A Város Mindenkié aktivistái és Varga Attila a Párbeszéd helyi képviselője, a kispesti Szociális Bizottság elnöke is a helyszínen járt és beszéltek a munkavezetővel, aki azt mondta, lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le majd.

A lap szerint az elmúlt napokban a környéken 3 sátrat és 3 kunyhót is lebontottak a munkagépek a Pilisi Parkerdő Zrt. utasítására. A helyi hajléktalan emberek pedig azt mondták Vargának, nekik azt jelezték a két, még álló kunyhó is el lesz bontva. Az elmúlt napokban egyébként 8 pár már elhagyta az erődben lévő szállását, a holnapi nap folyamán pedig a maradék 7 ember is elhagyja az erdőt.

A megkárosított lakók az Utcajogász Egyesület segítségével kártérítési pert fognak indítani a Pilisi Parkerdő Zrt. ellen.

(Fotó: A Város Mindenkié)