Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Két év felfüggesztettre ítélték a körmendi rendőrkapitány fiát

Két év felfüggesztettre ítélték a körmendi rendőrkapitány fiát

B. Bence dizájnerdrogokat terjesztett Szombathelyen, amíg a rendőrök le nem kapcsolták – írja a nyugat.hu.

Az első rendű vádlott (B. Bence) 2016. novemberében saját fogyasztásra egy lengyel internetes oldalról kristályt rendelt. A megrendelt áru vételárát pénzátutalási rendszeren keresztül rendezte. A kozmetikumként megnevezett áru egy futárszolgálat útján érkezett, az I. r. vádlott a megrendelő neveként egy másik nevet, telefonszámként a saját telefonszámát adta meg.

B. Bence egy szombathelyi szórakozóhelyeken ismerőseit is megkínálta a kristállyal, ezért ismeretségi körében elterjedt annak a híre, hogy kristályt tud szerezni.

Az I. r. vádlott a kristályt 2016 novemberétől heti-kétheti gyakorisággal rendelte a csomagküldő web-áruházból. A megérkezett kristályt az I. r. vádlott előbb a szombathelyi irodájában, később egy kft-nek az irodájában adagolta. A kiadagolt port adagonként (kb. 0,5 gr/adag) 2.000-2.500,- forintért árulta.

Később már a másodrendű vádlottat is bevonta a buliba, akinek 5-700 forintos jutalékért kellett terítenie a szert, azonban ő csak 2017 áprilisáig vett részt a kristály értékesítésében, utána B. Bence a harmadrendű vádlottat vonta be a bizniszbe.

Kb. egy húszfős vevőkört szolgáltak ki rendszeresen.

Tavaly szeptember közepén csaptak le a készenléti rendőrség nyomozói az első és a harmadrendű vádlottra. A vádlottak az egyezséggel egyezően beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ami alapján úgy tűnik, hogy vádalkut kötöttek a hatóságokkal.

Így a bíróság B. Bencét mint elsőrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ígért, míg másik két vádlottat ennél enyhébb – de szintén felfüggesztett – büntetésre ítélte.