Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lezárták az osztrák-magyar határátkelők felét

Lezárták az osztrák-magyar határátkelők felét

Burgenland megtiltotta a motorok és személyautók forgalmát a két országot összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen – írja az Index a heute.at-ra hivatkozva. Nem a határ lezárásáról van szó, mert gyalog, biciklivel, mezőgazdasági járművekkel, de még akár lovon is át lehet menni a határon.

Az osztrákok azért döntöttek így, mert a forgalmat a nagyobb átkelőhelyekre akarják átirányítani. Az Ausztria keleti részén élőket a schengeni nyitás után zavarta a főként az ingázó, Burgenlandban dolgozó magyarok miatt megnövekedett forgalom.

Aki a lezárt átkelőn hajtana át, azt 2180 euróra is büntethetik.

(Fotó: Ötven méter hosszú sátoralagút az osztrák-magyar határon, a miklóshalmai (Nickelsdorf) határátlépési pontnál 2016. október 30-án. A hegyeshalmi autópálya-átkelő közelében, közvetlenül a határvonalon megépült alagút acél tartóoszlopaira fehér ponyvát húztak, amellyel az osztrák rendőröket védik az időjárás viszontagságaitól ellenőrzések közben. MTI Fotó: Krizsán Csaba)