Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lánynak született ikernővérekből transzgender “báttyáká” váltak az amerikai testvérek

Lánynak született ikernővérekből transzgender “báttyáká” váltak az amerikai testvérek

Jaclyn és Jennifer Grafe egypetéjű ikertestvérek tinédzserként éjszakákon keresztül arról ábrándoztak, hogy mikor felébrednek, varázslatos módon fiúvá válnak. Akkor még nem tudták, mi az, hogy transzgender. 

Az akkor még lány testvérpár konzervatív keresztény családban nőtt fel, Baltimore-ban, ahonnan később Georgia-ba költöztek. A srácok konzervatív, keresztény családban nőttek fel, édesapjuk pedig tiszteletes volt, így nem igazán találkoztak a transzneműség, vagy éppen a homoszexualitás fogalmával.

Ennek ellenére 18 évesen vallották be, hogy férfiként szeretnék leélni az életüket, viszont a “színvallás” előtt sem titkolták orientációjukat. Már tizenöt évesen igyekeztek “fiús dolgokkal” foglalkozni, jelmezversenyeken pedig mindig férfinak öltöztek.

Állításuk szerint sokat segített az, hogy mindketten ugyan úgy éreztek az identitásukkal kapcsolatban. Egymást támogatva vészelték át ezt az időszakot, és együtt is “álltak a nagy nyilvánosság elé”.

Nagykorúvá válásuk óta több plasztikai műtéten is átestek, eltávolították melleiket, 2017-ben pedig már tesztoszteron növelő gyógyszerekkel serkentették férfivá válásuk utolsó lépéseit.

Az azóta Jack és Jace-szé váló ikerpár online naplót vezet az átalakulásukról, amiben részletesen beszélnek a átalakulásukkal kapcsolatos akadályokról, érzéseikről.

Jackből és Jaceből rendőrtiszt vált. Jacknek transzneműsége sokszor okozott és okoz mind a mai napig számára kellemetlenséget, ám a negatív tapasztalatok ellenére boldog. Elmondása szerint a rendőrakadémián eltöltött ideje alatt sokszor bántalmazták verbálisan. Identitása ellenére nőként kezelték továbbra is, vagy csak egyszerűen “ez-ként”, vagy szarként utaltak rá.

A fiú bevallja, akárhányszor azzal szembesül, hogy nőnek nézik, összeszorul a gyomra, de egyébként barátnője is van, jól érzik magukat együtt.

A két fiú átalakulásával kapcsolatos képekeit a Daily Star cikkében tekinthetik meg:

Identical twins who were born girls are now brothers after BOTH coming out as transgender

In their late teens, Jack and Jace Grafe both made the life-changing decision to transition from female to male. The 23-year-old’s opened up about starting life as Jaclyn and Jennifer and how they grew up in a conservative Christian home.