Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezer milliárdot költöttek a magyarok egy hónap alatt

Ezer milliárdot költöttek a magyarok egy hónap alatt

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 6,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 6,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A január-augusztusi időszakban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A KSH adatai szerint augusztusban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1029 milliárd forint volt.

MTI Fotó: Balogh Zoltán