Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Állami tisztviselők fedezik a maffiát a szlovák államfő szerint

Állami tisztviselők fedezik a maffiát a szlovák államfő szerint

Kiska szerint “állami maffia, rendőrök és politikusok fedeznek, nem indítanak vizsgálatokat és szándékosan a szőnyeg alá söprik a dolgokat”.

Andrej Kiska a Dennik N független lapba írt publicisztikát, amit jó nagy áttéttel szemlézett a 444. A szlovák államfő szerint csak egy magyarázat lehet arra, hogy országában miért nem történtek lépések a maffia ellen. Az elmúlt évtizedben több tízmillió eurónyi közpénzt eltulajdonító maffiát “állami maffia, rendőrök és politikusok fedezik, akik nem indítanak vizsgálatokat és szándékosan a szőnyeg alá söprik a dolgokat”.

Kiska állításait a titkosszolgálatok a maffia szlovákiai működéséről szóló jelentésére alapozza, amit még ő rendelt meg Jan Kuciak meggyilkolása után. “Eurótízmilliókról beszélünk, amiket jogosulatlanul fizettek ki, és amik bizonyos emberek zsebében kötöttek ki” – írja, de a későbbiekben sem közöl neveket, hogy mégis kiket gyanúsít. Azt azért hozzátette, hogy az eltusolásban a rendőri vezetés is érintett kell legyen, mert ők is megkapták ezeket az értesüléseket a titkosszolgálatoktól, mégse cselekedtek.

Kiemelt kép: Kormányellenes tüntetés Pozsonyban 2018. március 9-én. A tüntetők Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását és a kormány átalakítását követelik / Fotó: Ronald Zak/MTI/AP