Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Örömhír az MTI-n: már 3217 az átlagnézőszám az NB I.-ben

Örömhír az MTI-n: már 3217 az átlagnézőszám az NB I.-ben

A sok október 23-ról szóló tudósítás közé befért egy örömhír is a távirati irodának. Mint megírták, háromezer fő fölé nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagos nézőszáma a mostani idényben.

Közölték, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete honlapján megjelent kimutatás felidézi, hogy a 2014/15-ös szezonban mélyponton volt az élvonalbeli mérkőzések helyszíni nézettsége. Az MTI tehát arra a cikkre hivatkozik, aminek címe: “Nóttek a nézószámok az élvonalban.”

Forrás: HLSZ.hu

Az akkori 2514-hez képest a mostani 3217 fős meccsenkénti átlagos nézőszám 28 százalékos növekedést jelent.

A lassú, de folyamatos javulás mellett továbbra is kiemelkedő a Ferencváros hazai találkozóinak látogatottsága: ez az előző idényben 9103 volt, a mostaniban pedig 11 forduló elteltével 10 946 fő. A jelenlegi évad eddigi nézőcsúcsa is a Groupama Arénában született: az Újpest elleni derbire 20 675 belépőt értékesítette. Az adatokhoz egyébként nem adott meg forrást a HLSZ.

Borítókép: Budapest, 2018. augusztus 5.
Lelátó a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Budapest Honvéd-Paksi FC mérkőzés előtt a Bozsik Stadionban 2018. augusztus 5-én. A stadionban, annak lebontása előtt ez a kispesti csapat utolsó tétmérkőzése.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd