Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Közel az újabb Trump-Putyin találkozó

Közel az újabb Trump-Putyin találkozó

Javaslatot tett egy Donald Trump amerikai elnökkel november 11-én Párizsban megtartandó újabb személyes megbeszélésre Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor kedden a moszkvai Kremlben fogadta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót.

Putyin meglepetését fejezte ki azokkal a “barátságtalan” lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországgal szemben tett a Trumppal júliusban Helsinkiben lefolytatott “konstruktív” kétoldalú csúcstalálkozót követően.

Nagyon úgy tűnik, hogy a találkozóra tényleg van esély, mert Bolton úgy fogalmazott: Trump is találkozni akar Putyinnal.

„Trump elnök nagyon fog örülni, hogy találkozhat önnel Párizsban a Fegyvernyugvás (az első világháború lezárásának) 100. évfordulója alkalmából” – mondta a nemzetbiztonsági tanácsadó, aki második napja tárgyalt az orosz fővárosban.

A francia fővárosban november 11-én számos állam vezetője részt vesz majd az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján megtartandó megemlékezéseken.

Borítókép: Trump és Putyin Helsinkiben. Fotó: AFP/Europress/Brendan Smialowski