Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt a nemi erőszakkal vádolt püspök ügyének kulcsfontosságú tanúja

Meghalt a nemi erőszakkal vádolt püspök ügyének kulcsfontosságú tanúja

Holtan találták hétfőn Kuriakosz Kattutara indiai katolikus papot, aki kulcsfontosságú tanú volt a Franco Mulakkal püspöknek, a Pandzsáb állambeli Dzsalandhar egyházmegye vezetőjének egy apácával szemben elkövetett nemi erőszakkal kapcsolatos ügyében.

A hatóságok nyomozást indítottak a haláleset körülményeinek kivizsgálására. A rendőrség közlése szerint Kattutara holttestét egy templom szobájában találták meg Pandzsábban. A pap testén egyelőre nem találtak erőszakra utaló nyomokat, még vizsgálják a halál okát. Dzsalandhar egyházmegye az internetes honlapján fejezte ki sajnálatát a pap hirtelen elhunyta miatt.

Mulakkal püspök ellen júniusban tett feljelentést az apácarend egyik tagja, mert elmondása szerint a főpap 2014 májusától kezdve két éven át rendszeresen megerőszakolta. A püspök tagadja a vádat, és azt állította, hogy az apáca azért vádolta meg, mert a nő annak gyanújába keveredett, hogy viszonya van valakivel. Apácák és nőjogi aktivisták napokon át tiltakoztak a püspök őrizetbe vételét követelve, és a rendőrség be is rendelte az egyházi elöljárót kihallgatásra. (MTI)

Borítókép forrása: Pixabay