Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A polgármester kutyája támadt a kétéves Marcellre Ostffyasszonyfán

A polgármester kutyája támadt a kétéves Marcellre Ostffyasszonyfán

Megkereste a Vaol.hu munkatársa az ostffyasszonyfai kutyatámadás után az eb gazdáját, aki történetesen a település polgármestere. A portálnak Mihácsi Szabolcs elmondta, az eb a 80 éves édesanyjára vigyáz, az ő sarokházának első udvarán van a tartási helye, amely zárható, azonban a polgármester a látogatása után elfelejtette bezárni, lelakatolni az utcai ajtót.

A szomszédoktól tudja, hogy az édesanyja kiment a kapun, a kutya mellette szökhetett ki a Hegyalja utcára, onnan került vissza hátrafelé az Akác utcára, ahol a kerítésen a lyuk van, ott mehetett be a hátsó udvarra, és onnan jött ki, amikor megtámadta a kisfiút.

“Nagyon sajnálom, ami történt, az eset családi tragédia, mert a húgom unokáját harapta meg.

Nem akarom letolni magamról a felelősséget az édesanyámra, akinek az egészségi állapota nem tökéletes,

és a rövid távú memóriája hiányos, de nem a hátsó udvar a kutya tartási helye, hanem az első udvar, amit elfelejtettem szombaton bezárni”, mondta a polgármester.

A falubeli orvos jelezte: a kutyát a tartási helyén 14 napra karanténban kell tartani, most el van zárva. Mihácsi Szabolcs kezdeményezte, hogy a megfigyelés idejére vigyék a kutyát a celldömölki ebrendészetre. Az ebrendész azt mondta, amint helyet tud biztosítani, elszállítja.

A polgármester elmondta, hogy húgától úgy értesült, a kétéves Marcellt szombaton este 7 és 10 óra között műtötték.

A fejtetőtől a füle aljáig tépte fel a kutya a bőrét, több nagy mély seb volt rajta.

A harapás szerveket nem roncsolt, idegeket nem ért. A műtét során tudták kezelni a sebeket – valószínűleg plasztikai beavatkozásra volt szükség –, Marcell állapota kielégítő, jó a vérkeringése, a szervezete bírja a kezeléseket.

Megműtötték a kisfiú édesanyját is, akinek a kezét marta meg a kutya, miközben a kisfiú védelmére kelt. A lelki trauma nála nagyobb, mint a fizikai sérülés.

Borítókép illusztráció/Fotó: Ivándi-Szabó Balázs