Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Otthagyja az LMP-t a párt egyetlen EP-képviselője

Otthagyja az LMP-t a párt egyetlen EP-képviselője

Kilép az LMP-ből Meszerics Tamás, a párt egyetlen európai parlamenti képviselője – tudta meg az Index.

A portál értesüléseit az MTI-nek megerősítette Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője.

Az Index szerint a képviselő elhatározásáról és annak okáról levélben tájékoztatta a párt elnökségét, amiben azt is közölte, hogy hétfői hatállyal lép ki, és kedden, a Facebookon hozza majd nyilvánosságra a döntését.

Ahogy az Index írja: Meszerics Tamás szerint pártja az elmúlt időszakban új stratégiai irányba állt, amit nem előztek meg jelentősebb politikai viták, ráadásul utolsó döntéseivel “komoly politikai kockázatot vállalt”. Ez olyan kockázat és olyan irány, amit “nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt.”

Meszerics Tamás 2014 tavaszán az LMP listavezetője volt az európai parlamenti választáson és a listáról egyedüliként bekerült az Európai Parlamentbe, miután pártjának sikerült elérnie az 5 százalékot.

Meszerics Tamás 1990-ben szerzett angol-történelem szakos bölcsész diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a rendszerváltástól 1995-ig az SZDSZ tagja, azután a CEU oktatója volt, 2009 és 2010 között az LMP országos választmányának titkára, 2013 és 2014 között tagja. 2014-től az LMP európai parlamenti képviselője.

Index, MTI

Borítókép: MTI/Beliczay László