Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghibásodott valami Pakson, le kell állítani a 2-es blokkot

Meghibásodott valami Pakson, le kell állítani a 2-es blokkot

Le kellett állítani egy gépészeti berendezés meghibásodása miatt a Paksi Atomerőmű 2. blokkját – szúrta ki az atv.hu az állami atomenergia-hatóság közleményét. Az Országos Atomenergia Hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint már szombat délután megkezdték az erőmű 2. blokkjának leterhelését – vagyis teljesítmény-csökkentését – terven felüli karbantartáshoz. Azt írták:

“a blokk leállítására egy gépészeti berendezés meghibásodása miatt került sor.”

A hivatal közleménye szerint “a szakemberek a hiba javításán dolgoznak”, a munkálatokat és az azt követő ellenőrzéseket követően lehet a blokkot újra névleges teljesítményre felterhelni.

A 2. blokkon a javítás végrehajtásához szükséges leterhelést és lehűtést a személyzet az üzemeltetési feltételek és korlátok maradéktalan betartása mellett hajtotta végre, ennek megfelelően a létesítmény biztonsági szintje nem csökkent – írták. Jelezték: továbbra is folyamatosan felügyelik a blokk állapotát.

Borítókép: A Paksi Atomerőmű / MTI Fotó: Máthé Zoltán