Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elnapolták a Móricz Zsigmond körtérről előállított hajléktalan tárgyalását

Elnapolták a Móricz Zsigmond körtérről előállított hajléktalan tárgyalását

Elhalasztották a tárgyalását annak a hajléktalannak, akit október 19-én vett őrizetbe a rendőrség a budapesti Móricz Zsigmond körtéren. Az ügyet Zoltán egészségügyi állapota miatt kellett elnapolni.

A vádlott ezúttal sem lehetett jelen a teremben, azonban az Utcajogásznak sikerült elérnie, hogy egyik védője mellette lehessen a bíróság termébe tévén keresztül bekapcsolt külön szobában.

A civil szervezethez tartozó ügyvéd, Molnár Noémi a Mércének elmondta, Zoltán jelezte, hogy egészségügyi problémái vannak, ezért a bíró a tárgyalás elhalasztásáról döntött.

A bíró a gyorsított eljárás megszüntetéséről döntött, és az ügyet áthelyezte rendes bírósági ügyrendbe.

A szabályozás szerint abban az esetben kell őrizetben tartani a vádlottat, ha gyorsított eljárásban hoznak ítéletet és abban az ügyrendben fellebbeznek. Mivel most a rendes ügyrend alatt tárgyalják Zoltán ügyét, megszűnt az őrizete és egy darabig visszanyerte szabadságát, írja a Mérce.

Molnár a portálnak elmondta, továbbra is sérelmezik hogy a vádlott nem lehetett jelen a saját tárgyalásán, de úgy gondolják, azzal hogy nem gyorsított eljárásban tárgyalják, jobban biztosított a védelemhez való jog.

Borítókép: Facebook/Utcajogász