Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az FC Barcelona 360 millió eurót fordít stadionja bővítésére

Az FC Barcelona 360 millió eurót fordít stadionja bővítésére

Bődületes összeg, hiszen ez majdnem 120 milliárd forint. A Fidesz vezetői most alighanem könnybe lábadt szemekkel tekintenek a spanyol klubra.

Az FC Barcelona labdarúgóklub 360 millió eurót (116,5 milliárd forint) fordít, az eddig sem kicsi Nou Camp Stadion bővítésére. A szombaton nyilvánosságra hozott tervek szerint az aréna befogadóképességét a jelenlegi 99 ezerről 105 ezerre növelik. Mivel a lelátó négy oldala közül most csak az egyik fedett, a teljes nézőtér fölé tető kerül.

A munkálatok az idényt követően, jövő nyáron kezdődnek, és három évig tartanak. A fejlesztési program részét képezi egy új kosárlabdacsarnok létrehozása is, valamint a Nou Camp körüli zöldterületek bővítése. A klub edzőközpontjában már megkezdődött az ifjúsági és tartalékcsapatok számára készülő Johan Cruyff Stadion építése.

Borítókép: Camp Nou Stadion (MTI/EPA/Alejandro García)