Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

17 hónap után sem tudni, hogyan zuhant ki a negyedikről a 3 éves kislány Kistarcsán

17 hónap után sem tudni, hogyan zuhant ki a negyedikről a 3 éves kislány Kistarcsán

A rendőrség még mindig nyomoz az ügyben, így az ügyészség még nem tudott dönteni arról, hogy vádat emel-e vagy sem.

A kislány 2017. május 19-én zuhant ki egy negyedik emeleti ablakból Kistarcsán. Szülei éjszakai műszakban dolgoztak, ezért a gyerek keresztanyját kérték meg, hogy vigyázzon rá. A nő azonban hajnalban eddig tisztázatlan okokból eljött a lakásból, a kislányt pedig magára hagyta. Hogy ezután mi történt, nem tudni. Annyi biztos, hogy a gyereket a ház előtti betonon a munkából éppen hazaérő édesapja találta meg. Bár kórházba szállították, életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség azonnal nyomozni kezdett az ügyben, az azonban továbbra is rejtély, hogy mire jutottak – írja a Blikk.

Az édesapa ügyvédje a lapnak elmondta, nagyon ritka, hogy egy eset rendőrségi szakasza ilyen sokáig elhúzódik. “Értesülésem szerint a nyomozók még egy szakértői véleményre várnak, amit a hemogenetikus készít el. Tehát valakinek a DNS-mintáját vizsgálják, de hogy kinek és miért, azt nem tudom” – mondta dr. Lichy József.

A szülők először egybehangzóan állították: egyikük sem tudott arról, hogy az alkalmi bébiszitter otthagyja a gyereket egyedül a lakásban. Poligráfos vizsgálatnak is alávetették magukat, ám azon az anya megbukott. Kiderült: nagy valószínűséggel ő tisztában volt azzal, hogy a keresztanyának hamarabb el kell jönnie, és a kislány egyedül marad egy rövid időre. Később az is kiderült: a gyerek vérében a boncoláskor 0,46 ezreléknyi véralkoholszintet mértek.

(Blikk)

Borítókép: MTI Fotó/Manek Attila