Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több mint száz hajléktalan kapott már figyelmeztetést

Több mint száz hajléktalan kapott már figyelmeztetést

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján, szerda éjfélig országszerte 101 hajléktalant figyelmeztetettek azért, mert az utcán él – írja a Népszava. Két ember ellen pedig szabálysértési eljárás is indult: az egyik egy gödöllői férfi, a másik egy budapesti nő ellen.

A lap az erről szóló cikkben idézi a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programjának vezetőjét, Víg Dávidot, aki szerint a hajléktalanság büntetése semmit nem old meg és pénzbe kerül. A gödöllői eset kapcsán kiemelte, hogy a 20 ezer forintos szabálysértési költség mellett maga az előállítás és az elzárás is pénzbe kerül: az egész eljárás költsége 250-300 ezer forintot is kitehet egyetlen hajléktalan ember esetében. Víg elmondta, hogy a hajléktalan emberek problémája nem rendészeti, hanem szociálpolitikai és lakáspolitikai kérdés.

Borítókép forrása: Csóti Rebeka