Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fideszes képviselők is tobzódtak a lakástakarékokban

Fideszes képviselők is tobzódtak a lakástakarékokban

Megszavazták az állami támogatás eltörlését, de otthon nem kevés kormánypárti képviselőnek van lakáskasszás megtakarítása. A Momentum a képviselői vagyonnyilatkozatok alapján gyűjtötte össze azokat a politikusokat, akiknek volt lakáskasszája, mielőtt megnyomták a gépet a Parlamentben és igent mondtak Bánki Erik javaslatára, ami gyakorlatilag 24 óra alatt megszüntette a lakástakarékok állami támogatását.

A 444.hu a pontos összegeket is megnézte a vagyonbevallásokban, eszerint Németh Szilárd például 20 ezer forintot fizetett havonta a Fundamentának, Révész Máriusz pedig négy szerződést is kötött: 2 gyerekének idén, másik kettőnek pedig jövőre jár le a lakástakarék-pénztára.

Rajtuk kívül Böröcz Lászlónak, a Fidesz elnökének 1,66 millió forint megtakarítása van lakástakarékban, Bányai Gábornak pedig 6,5 millió forintja. A listán szerepel még Cseresnyés Péter, Hoppál Péter és Fónagy János is.

A teljes lista ide kattintva elérhető.