Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Budapesten egy 61 éves hajléktalan nőt vittek be elsőként a rendőrök

Budapesten egy 61 éves hajléktalan nőt vittek be elsőként a rendőrök

Másfél nap alatt szedte össze a négy rendőri figyelmeztetést a 9. kerületben az a nő, akit elsőként vettek Budapesten szabálysértési őrizetbe életvitelszerű utcán élés miatt – írja a hvg. A portál a Város Mindenkié utcajogászától, Molnár Noémitől tudta meg, hogy a nőt először 17-én éjjel fél egykor figyelmeztették a rendőrök, majd aznap délelőtt 10-kor és éjjel fél 11-kor is. A harmadik figyelmeztetés előtt arrébb ment, de így is megtalálták. A negyedik figyelmeztetést csütörtökön kapta, azzal fél 1 körül vitték be a Gyorskocsi utcába, ahová később Molnár is megérkezett. Az eljárás este 10-ig tartott, a nőt ez után vették őrizetbe.

A meghallgatáson annyit ismertek el, hogy a hölgy a helyszínen volt, de azt nem, hogy megvalósult volna a szabálysértés. A nő nem érzi magát bűnösnek. A rendőrségen a Molnárnak azt mondták, a nő ügye ma kerül bíróság elé, de csak telekommunikációs eszközön keresztül hallgatják meg. A jogász szerint ezt semmi sem indokolja, hiszen a nő nincs olyan rossz állapotban. A nő kutyája menhelyre került, a holmiját elvették, de valószínűleg mindent visszakap majd.

A 61 éves hölgy 5 hónapja él az utcán: az élettársa 2017-ben halt meg, egy évig még maradhatott a férfi nevén lévő lakásban, majd ismerősöknél, rokonoknál húzta meg magát, idén tavaszig. Évekig dolgozott közalkalmazottként, segédápoló volt majd takarított. Onkológiai betegsége miatt már csak alkalmi takarítást tud vállalni. A rendőröknek azt mondta, volt már hajléktalanszállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett.

Borítókép forrása: MTI / Mohai Balázs / Képünk illusztráció!