Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kirúgott szívsebészért tüntettek az Országos Kardiológiai Intézet előtt

A kirúgott szívsebészért tüntettek az Országos Kardiológiai Intézet előtt

Tüntetést tartottak csütörtök este a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt, az intézményből elbocsátott Székely Lászlóért és betegeiért – írja a Népszava. A demonstráción mintegy négyszázan vettek részt. A tüntetők az intézmény kerítésére szerettek volna feliratokat és lufikat akasztani, ezt azonban nem engedték, ezért az épület előtti állványt használták fel. Erre olyan üzenetek is felkerültek, hogy „a hazának szüksége van rád”.

Az egyik felszólaló, a tüntetés szervezőjének édesapja arról beszélt, hogy „ha Orbán szíve a futballért dobog, tegye lehetővé, hogy másoké is dobogjon”. Egy hét éve operált beteg pedig azt mondta: „nem lenne szabad hagyni, hogy egy olyan orvos, mint Székely elmenjen az országból, de nem is érte kellene tenni, hanem azért, hogy legyen egy hely, ahol a szívbetegek meggyógyulhatnak.” A megmozduláson részt vett Székely korábbi tanára is, ő azt mondta, hogy „ha egy orvossal így bánnak Magyarországon, hogyan érezhetné magát biztonságban bárki”.

Borítókép forrása: MTI / Mohai Balázs