Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A fesztivál miatt nem hallották, hogy jön a vonat: 50 halott

A fesztivál miatt nem hallották, hogy jön a vonat: 50 halott

Legalább ötven embert gázolt halálra pénteken egy vonat az északnyugat-indiai Pandzsáb tartományban – közölték a helyi hatóságok. A tragédiában legalább kétszázan megsérültek.

A beszámolók szerint az Amritszár városban történt tragédia oka az volt, hogy az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg nem hallotta meg a közelgő vonatot, a fesztivál zsivaja miatt. Az ünneplők egy része a hindu vallás egyik istenségét ábrázoló, petárdákkal megrakott, hatalmas bábu égetését nézte a síneken állva,

a robaj pedig elnyomott minden más zajt.

Amritszár rendőrkapitánya közölte: egyelőre nem állapították meg a halálos áldozatok pontos számát, de biztosra vehető, hogy több mint ötven. Helyi hírforrások szerint mintegy 700 ember tartózkodott a síneken.

Narendra Modi indiai miniszterelnök “szívfacsarónak” minősítette a történteket.

A hatóságok egybehangzóan azt közölték, hogy mindent megtesznek a sérültek és az áldozatok ellátása és megsegítése érdekében.

Borítókép: Áldozatok lábbelijei az indiai Amritszárban. MTI/EPA/Raminder Pal Szingh