Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vitákra számít Lázár a dohányzásos tervei miatt, a trafikosok már nem örülnek

Vitákra számít Lázár a dohányzásos tervei miatt, a trafikosok már nem örülnek

Mint ismert: Lázár János kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. utána születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket. Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes országgá váljon – mondta a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztosa Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján.

A konferencia után a hvg.hu elkapta egy beszélgetésre és elmondta, még nem beszélt erről Orbán Viktor miniszterelnökkel erről érdemben. Tájékoztatta arról, hogy egy javaslatcsomagot fog letenni az asztalra, tudja a kormányfő, hogy szigorításpárti és vitákra számít.

A miniszteri biztos azt mondta, a téma azért is nehéz kérdés, mert a választók egy része dohányzik, mégpedig minden negyedik felnőtt, így a választási eredmények alapján jó eséllyel feltételezhetik, hogy közülük jó néhányan rájuk szavaztak.

A trafikosokkal is közölte a tervét és nem örültek neki. Lázár azt is elmondta, az alaptörvény módosítására is javaslatot kell majd tenni, és meg kell próbálni megvizsgálni ennek az alkotmányos lehetőségét.