Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tárgyalás közben akarta átpasszolni a drogot a társának a bíróságon a vádlott

Tárgyalás közben akarta átpasszolni a drogot a társának a bíróságon a vádlott

Még tavaly áprilisban F. Á. és S. J. ellen egy lopási ügyben tartott tárgyalást a Debreceni Járásbíróság, melynek mindketten vádlottjai voltak. A Debreceni Törvényszék oldala szerint a tárgyalást megelőzően az akkor szabadlábon védekező F. Á. és az előzetes letartóztatásban lévő S. J. is a folyosón várakozott, a BV őrökkel együtt. A vádlott várakozás közben elővette zsebéből a becsomagolt kábítószert és társa felé mutatta, jelezve, hogy azt neki hozta.

A tárgyalás alatt F. Á. és S. J. egymás mellett ültek a vádlottak padján, a büntetés-végrehajtási őrök pedig S. J. háta mögött foglaltak helyet. Tárgyalás közben F. Á. kihasználva, hogy nem őket figyelik, elővette zsebéből a kábítószert.

A „szintetikus kannabinoid” a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe volt becsomagolva. F. Á. ökölbe szorította kezét, benne a csomaggal, S.J. combjára helyezte, majd egyre közelebb húzódott társához, hogy átadhassa.

Ez azonban nem sikerült, az egyik őr ugyanis észrevette és felszólította F. Á-t, hogy adja át neki a tenyerében rejtegetett csomagot. A tárgyalás félbeszakadt, a bíró értesítette a rendőrséget, akik aztán a helyszínen lefoglalták a kábítószert.

A cuccról kiderült, hogy a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyületről van szó.

Most a Debreceni Járásbíróság F. Á.-t 4 hónap fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve kötelezte 163.423 forint bűnügyi költség megfizetésére. Dr. Kámánczi Antal bíró az ítélet szóbeli indoklása során kiemelte, hogy különösen a cselekmény elkövetésének módja indokolta a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, mivel a vádlott az új pszichoaktív anyagot bírósági tárgyaláson, a bíró, a BV őrök és a biztonsági kamerák előtt akarta átadni társának.

Borítókép: AFP/Europress