Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szöges bottal verték a magyar szurkolókat Athénban

Szöges bottal verték a magyar szurkolókat Athénban

Újabb részletek derültek ki a Görögország–Magyarország (2-1) labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozóra kiutazó drukkereket érintő balhéról – írja a Blikk. A lap elért két férfit, akik a helyszínen nézték meg a meccset, és egyikük szemtanúja volt a támadásnak.

A Blikk szerint a videóra vett embervadászatban és -verésben feltehetően helyi anarchisták vettek részt, az elkövetők által készített felvétel alapján fasisztának hihették a magyar drukkereket.

A szemtanú a lapnak elmondta, a mérkőzést megelőző este egy tízfős társasággal egy étteremben mulattak. Hangosak voltak, lehet ez nem tetszett a helyieknek. Ám azt állítja, nem volt semmilyen fasiszta vagy rasszista megnyilvánulásuk. “Aztán hirtelen körülbelül tizenöt görög antifasiszta huligán jelent meg az épület előtt. Az volt a szerencsém, hogy a balhé kirobbanásakor egy társammal éppen kimentünk vécére… Hallottuk ugyan az üvöltözést és a csörömpölést, de mire visszamentünk, már mindenki továbbállt. Arra ügyeltek a támadók, hogy a helyet ne verjék szét, a társaimat viszont az utcán megkergették.”

Egy másik drukker a Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti hivatalos utcai szurkolói vonuláson hallott arról, hogy négy magyart előző este bukósisakos helyiek kergettek meg a Panathinaikosz–Maccabi Tel-Aviv kosárlabda Euroliga-mérkőzés után. Az egyik érintett azt mondta, feketébe öltözött, sisakos fickók rontottak rájuk, akik szöges botokkal, ütőkkel estek nekik.

(Blikk)

Borítókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz