Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már meg is jelent a lakástakarékokról szóló módosítás a Magyar Közlönyben

Már meg is jelent a lakástakarékokról szóló módosítás a Magyar Közlönyben

Ha kétségei lettek volna arról, hogy a kormány számára mindennél fontosabb volt a hét elején a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése, ne legyen. A Magyar Közlöny friss számában már meg is jelent a változtatás. Ezzel lényegében le is zárult folyamat, ami annyit tesz, hogy a szerdától már egyáltalán nem lehet olyan szerződést kötni, amire a régi szabályozások vonatkoznak. Vagyis az új kontraktusok mellé már nem jár az ügyfél számlájára az állami, legfeljebb évi 72 ezer forintos befizetés.

A módosítással kapcsolatban egyébként a Bankszövetséget nem kérdezték meg. A szervezet egyébként az oldalán kedden azért közzétette véleményét, amely szerint nem igazán értenek egyet a módosítással. Szerintük a lakáskasszák komoly hozzájárulást adtak az új lakások építéséhez is, s gazdaságnak is motorja volt. Éppen ezért egy új megoldás kidolgozását kérte a kabinettől.

Új otthonteremtési forma kialakítását kéri a Bankszövetség a kormánytól

Új otthonteremtési forma kialakítását kéri a Bankszövetség a kormánytól A lakossági megtakarításokat időhorizontjuk alapján a következő növekedési sorba szokás rendezni: bankbetétek, értékpapírok és befektetési alapok, lakástakarékossági konstrukciók, nyugdíjalapok. Most kormányzati intézkedések érintik a két hosszú futamidejű konstrukciót – írja a Bankszövetség az oldalán, reagálva a kormánypárt által hétfőn tett, a lakáskasszák állami támogatását megszüntető törvényjavaslatra.