Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Parlament: ma a lakástakarékokat dönti be a Fidesz

Parlament: ma a lakástakarékokat dönti be a Fidesz

Sűrű programja lesz ma a Parlamentnek. Rövid vita után el is fogadhatja a kormánypárti többség a fideszes javaslatra hétfőn váratlanul benyújtott, a lakástakarék-pénztári megtakarítási forma kivégzését célzó javaslatot. Az államnak évi mintegy 70 milliárdos kiadást, a saját lakásra gyűjtőknek pedig eddig komoly segítséget jelentő konstrukció kivezetése kisebb pánikot és rohamot okozott. Minderről itt írtunk bővebben:

Percei vannak hátra a lakástakaréknak – ilyen hozamokat aligha látunk újra

Magyarországon kiemelkedően magas, évi 30 százalékos az állami támogatás a lakástakarék-pénztári (LTP) rendszerben, éppen ezért várható volt, hogy a kormány hozzányúl ehhez a megtakarítási formához – vélekedtek a Bank360 szakértői. Az LTP kifejezetten magas hozamot kínált Magyarországon, és ami lényeges, szinte kockázat nélkül.

A nap másik fontos döntése a Brüsszelt, és Judith Sargentini EP-képviselőt “megbüntető” határozati javaslat elfogadása lesz, amellyel az Orbán-kormány az általa vitatott, ám az Európai Parlament által kétmarmados többséggel elfogadott, a magyarországi demokráciadeficitre a figyelmet felhívó Sargentini-jelentés miatt kíván revansot venni. A javaslat vitájáról korábban itt, magáról a válaszlépésről pedig itt írtunk bővebben:

A Sargentini-jelentést elítélni nem kell félnetek jó lesz

Következménye és gyakorlati haszna nincs, a politikai hasznát pedig már jó előre learatta a kormány és a Fidesz annak a parlamenti határozati javaslatnak, melyet Gulyás Gergely miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető nyújtott be az Országgyűlésnek a Sargentini-jelentés elítéléséről.

Kövesse a parlamenti vitát itt, a Zoom.hu élő közvetítésével:

Borítókép: A Parlament kupolacsarnoka / Fotó: Veres Viktor