Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették”

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették”

Nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz a parlamenti szavazások végeredménye.

Rövid vita után elfogadta a kormánypárti többség a hétfőn váratlanul benyújtott, a lakástakarék-pénztári megtakarítási forma kivégzését célzó javaslatot. A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik erről szóló javaslatát. Az államnak évi mintegy 70 milliárdos kiadást, a saját lakásra gyűjtőknek pedig eddig komoly segítséget jelentő konstrukció kivezetése kisebb pánikot és rohamot okozott.

Kitört a lakástakarék-láz: megrohanták az emberek az irodákat

Bánki Erik fideszes képviselő hétfőn délelőtt terjesztette be a semmiből jött törvénymódosítását, amely a jövőben megszüntetné a lakástakarék-pénztárak állami támogatását.

A nap másik fontos döntése a Brüsszelt és Judith Sargentini EP-képviselőt „megbüntető” határozati javaslat elfogadása volt, amellyel az Orbán-kormány az általa vitatott, ám az Európai Parlament által kétmarmados többséggel elfogadott, a magyarországi demokráciadeficitre a figyelmet felhívó Sargentini-jelentés miatt vett revansot.

Sargentinit 128 képviselő büntette igen szavazatával.

Kövesse a parlamenti ülést élőben a Zoom.hu-n!

Kiemelt kép: Veres Viktor