Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomoz a rendőrség a meghalt szívbeteg ügyében

Nyomoz a rendőrség a meghalt szívbeteg ügyében

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Budapesten szívműtétre váró beteg halála miatt – közölte az ügyészség. Székely László betegének halála miatt egy magánszemély tett feljelentést.

Az ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt rendelte el a nyomozást. A közleményben kiemelik, a nyomozást az ügyben azért kellett elrendelni, mert a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján

nem zárható ki az, hogy az elbocsátott orvos szakmai szabályszegése vezetett a beteg halálához.

A nyomozást a BRFK végzi.

Az elhunyt családjának ügyvédje, Ábrahám László szerint a szocialista Bangóné Borbély Ildikó feljelentése után indult a nyomozás.

Műtét hiányában meghalt a kirúgott szívsebész egyik betege

Műtét hiányában meghalt a kirúgott szívsebész egyik betege A Népszava információs szerint meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. A Népszava szerint az 55 éves férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere. Pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben.

(HVG)

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs