Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Munkásszállóvá alakították az általános iskolát egy vasi faluban

Munkásszállóvá alakították az általános iskolát egy vasi faluban

A Nyugat.hu egy olvasójától kapta azt az információt, hogy Nagysimonyiban az általános iskolát munkásszállóvá alakították át. Lábos András, a falu polgármestere a portál megkeresésére elmondta, hogy körülbelül tíz éve már nem működött az általános iskola. A gyerekek Celldömölkre és Sárvárra buszoznak iskolába. Mivel az ukránokat foglalkoztató sárvári cég folyamatosan szállást keresett dolgozóinak, úgy gondolták, hogy a kihasználatlan épületet átalakítják, hogy 11 szobával, körülbelül 40 főnek helyet biztosítsanak.

Az épület az önkormányzathoz tartozik, de egy Kft. üzemelteti. Ők egy munkaerő-közvetítő céggel vannak szerződésben. Összességében örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen a létesítmény nem kihasználatlan, és a lakók után plusz bevétele lesz a falunak.

Az egykori iskola két részből áll, összesen 850 négyzetméteren. Még nincs teljesen kész a munkásszálló, de 11 ukrán vendégmunkás beköltözhetett a már átalakított részekbe.

(Nyugat.hu)

Borítókép: MTI Fotó: Komka Péter