Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gázpalackokat erősített a lekötözött barátnőjére a kölni túszejtő

Gázpalackokat erősített a lekötözött barátnőjére a kölni túszejtő

Még hétfőn történt az eset, itt vannak az előzmények:

Ma reggelre a német Bild hozott ki számos olyan információt, amiket eddig nem lehetett tudni:

Fegyver és gázpalackok is voltak a túszejtőnél, tehát az elkövető nem spontán cselekedett, eltervezte a túszejtést, aki egy 55 éves szír férfi, 2015 márciusa óta menekültstátuszt élvezett Németországban, de csalás, lopás és testi sértés miatt már szembekerült a törvénnyel.

Az elkövető először a főpályaudvaron lévő McDonald’s-ba dobott be egy Molotov-koktélt, egy 14 éves lány cipője és nadrágja gyulladt meg, az egyik vendég oltotta el a lángokat. A lány égési sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították.

Az 55 éves férfi ezután bement a szemben lévő gyógyszertárba, ahol túszul ejtett egy női alkalmazottat, aki valószínűleg a saját barátnője volt. Gázpalackokat kötözött a nőhöz, és éghető anyagot locsolt szét az eladótérben, amire válaszul a német kommandósok két hanggránátot dobtak be az épületbe, és behatoltak, majd hasba lőtték a támadót.

Azt még nem tudni, hogy a túszejtőnek köze volt-e az Iszlám Államhoz. (via Index)

Kiemelt kép: Rendőrségi kommandós a kölni főpályaudvar előtt 2018. október 15-én, miután egy férfi legalább egy túszt ejtett a pályaudvaron működő gyógyszertárban / Fotó: Sascha Steinbach/MTI/EPA/

Túszejtés Kölnben: kiürítik a főpályaudvart és környékét

Túszejtés Kölnben: kiürítik a főpályaudvart és környékét