Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Áder már alá is írta a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényt

Áder már alá is írta a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényt

Kihirdették a lakástakarékok állami támogatásának kivezetéséről szóló jogszabályt, a kedd délelőtt elfogadott törvénymódosítás este már meg is jelent a Magyar Közlönyben, ami azt jelenti, hogy Áder János köztársasági elnök is aláírta a jogszabályt, ami már szerdától hatályba lép.

A lakástakarékokat eddig évi 72 ezer forinttal támogathatta az állam, ezt most megszüntette a Fidesz. A törvényjavaslatot hétfőn adták be, kedden pedig már különleges eljárásban át is nyomták a parlamenten. A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik javaslatát.

 

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették”

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették” Nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz a parlamenti szavazások végeredménye. Rövid vita után elfogadta a kormánypárti többség a hétfőn váratlanul benyújtott, a lakástakarék-pénztári megtakarítási forma kivégzését célzó javaslatot. A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik erről szóló javaslatát.

(HVG)