Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Fidesz megszüntette, de egy KDNP-s képviselő még gyorsan ráment a lakástakarék-szerződésekre

A Fidesz megszüntette, de egy KDNP-s képviselő még gyorsan ráment a lakástakarék-szerződésekre

Amíg Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő törvényjavaslata nyomán gyorsított eljárásban végezte ki a lakástakarékpénztárak állami támogatását, addig Grób Gábor pécsi KDNP-s politikus még az utolsó pillanatokat kihasználva hirdette Facebookon, hogy nála még lehet kötni ilyen megtakarítási formát – írja a pécsistop.hu.

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették”

Parlament: kivégezték a lakástakarék-pénztári megtakarítást, Sargentinit „megbüntették” Nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz a parlamenti szavazások végeredménye. Rövid vita után elfogadta a kormánypárti többség a hétfőn váratlanul benyújtott, a lakástakarék-pénztári megtakarítási forma kivégzését célzó javaslatot. A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik erről szóló javaslatát.

A Fidesz törvényjavaslatának napvilágra kerülése után szinte megrohanták a lakástakarékpénztárakat, hogy még addig kössenek ilyen megtakarítási formát, míg az Országgyűlés meg nem szünteti a támogatást. Ha még azelőtt sikerült szerződést kötni, hogy elfogadták a törvényjavaslatot, akkor jár a támogatás, utána viszont már semmit nem kap a szerződő államtól.

Grób Gábor, a KDNP pécsi közgyűlési képviselője, a párt országos elnökségének tagja azonban felismerve a lehetőséget, hétfő délután a Facebook jelezte, nála még lehet szerződést kötni:

Forrás: Facebook

Három órával később újabb posztban tudatta, hogy hamarosan megszűnik a lakástakarék, de nála még van lehetőség a szerződéskötésre:

Forrás: facebook