Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

11 milliárd forintot készül elkonferenciázni az EMMI cége

11 milliárd forintot készül elkonferenciázni az EMMI cége

Az uniós pályázatokhoz kapcsolódó konferenciákra szórnak el 11 milliárd forintot a nyolc boldog nyertes között.

Az Emberi Erőforrás Misztériumának (EMMI) kezelésében lévő Központi Humánfejlesztési Nonprofit Kft. nettó 11 milliárd(!!!) forintért rendelt konferenciákat, workshopokat és családi napokat nyolc vállalkozástól, amelyek között akad NER-közelinek mondott is – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Az Európai Unióból finanszírozott projektek esetében kötelező a tájékoztatás – ezért írt ki kerek 11 milliárd forintos keretszerződést az EMMI cége, amit a nyertesek, pont 11 milliárd forintért vállaltak el. A keretszerződés később telik meg tartalommal, a nyolc cég arra kapott jogot, hogy a később felmerülő igények során megszervezzék az aktuális bulikat.

A 11 milliárd forint még uniós és magyar szemmel is bődületesen nagy pénz. Az EMMI az idén egész évben nem költ ennyit összesen egészségügyi intézmények fejlesztésére. Ennek ellenére az EU részéről valóban elvárás, hogy a támogatások meghatározott részét kommunikációra költsék, még ha az ilyen számokat is produkál.

Lehet nem is fogott túl vastagon a ceruza, hisz a konferenciákat, workshopokat kizárólag 3 és 4 csillagos szállodában lehet megtartani, a tervek szerint 1-2 napos rendezvényekről lesz szó. A kisebb szakmai tájékoztatókon maximum 30 fő vesz majd részt, de a konferenciák 50 és 500 fő között szóródhatnak. A kívánság listán szerepel 25-1000 fős családi napok megszervezése is. Külön pikantériája a kiírásnak, hogy a pénz részben a Fejlesztési Operatív Programból, illetve a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programból jön – vagyis többségében szociális támogatások elkonferenciázásáról van szó.

A nyolc nyertes:

  • Budapest Party Service Kft.,
  • Comp-Let Party Service Kft.
  • Hamu és Gyémánt Kft.
  • Keiok Kft.
  • Király és Novotny Kft.
  • EuroPro Kft.
  • L.A. Multi-Zone Kft.
  • Sensation Event&Congress Kft.