Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Parlamenti menü: Sargentini, európai ügyészég, választási csalások megelőzése

Parlamenti menü: Sargentini, európai ügyészég, választási csalások megelőzése

Sűrű, négynapos munkahetet kezd az Országgyűlés. Napirend előtti felszólalásokkal, majd a kormány tagjaihoz intézett interpellációkkal kezdődik a hétfői ülés, amely a Sargentini-jelentésre adott válasz, a kormánypárti elítélő-határozat korábban megkezdett, heves szócsatába torkollt vitájával folytatódik. Téma lesz ma az MSZP büntetőjavaslata is, amellyel elvennék a kormánytagoktól a VIP egészségügyi ellátást, továbbá a szocialisták másik javaslata is, mellyel a Demokrácia-csomagjuk részeként köteleznék a kormányt, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez – ezért gyűjt ellenzéki összefogással aláírásokat Hadházy Ákos is. Téma lesz még a Jobbik javaslata is, amely meggátolná a parlamenti választáson megismert trükköt, amikor egy határ menti ingatlanba akár száz határon túli magyar szavazó is átjelentkezett, hogy így egyéni jelöltekre is leadhassák a voksukat.

Kövesse a parlamenti vitát 13 órától itt, a Zoom.hu élő közvetítésével:

A képviselők kedden szavazhatnak a Sargentini-jelentésre megfogalmazott válaszról, szerdán a tavalyi költségvetés zárszámadását, csütörtökön pedig a jegybank 2017-es üzleti jelentését tárgyalják. A következtő parlamenti ülés október 24-én, szerdán lesz, akkor azonnali kérdésekkel és kérdésekkel folytatják majd.

Borítókép: A Parlament épülete / Fotó: Veres Viktor