Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szombathelyen is átveheti a hatalmat a Fidesz

Szombathelyen is átveheti a hatalmat a Fidesz

Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak vasárnap Szombathelyen, ahol az átlagosnál jobb helyzetben van a baloldal, Ipkovich György MSZP-s volt polgármester, Nemény András volt MSZP-alelnök és az MSZP-s Czeglédy Csaba vezetésével 2014-ben döntetlen-közeli eredményt ért el az összefogás.

A szombathelyi képviselő-testületben így a Fidesznek nem is sikerült megszerezni a többséget, alpolgármesternek be is emeltek egy helyi civil szervezet képviselőjét, az ő szavazatával tudják csak biztosítani a javaslatok elfogadását.

Miután az előzetesben ülő Czeglédy Csaba elvesztette a mandátumát, a megüresedett hely miatt időközi választást tartanak, így a Fidesz előtt megnyílt a lehetőség, hogy megszerezze a többséget a képviselő-testületben.

Czeglédyt azért fosztották meg a mandátumától, mert több mint egy éven át nem vett részt a képviselő-testület ülésén, ami nehéz is lett volna, miközben az MSZP-s politikus előzetesben van.

Az 5. választókerületben kiírták az időközit, amelyen két jelölt indul:

  • László Győző – Éljen Szombathely! Egyesület
  • Melega Miklós – Fidesz-KDNP

Amennyiben a Fidesz jelöltje győzedelmeskedik, úgy a párt többséget szerezhet a képviselő-testületben. A baloldal viszont erőt meríthetne abból, hogy a Fidesz országos dominanciája ellenére is be tudnak húzni egy számukra kedvező körzetet.

A szombathelyiek reggel 6 órától este 7-ig szavazhatnak.

(Index)

Borítókép: MTI, Kelemen Zoltán Gergely