Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rendszeresen horgászbottal verték és egy sötét szekrénybe szíjazták ki a 4 éves kislányt – belehalt a bántalmazásba

Rendszeresen horgászbottal verték és egy sötét szekrénybe szíjazták ki a 4 éves kislányt – belehalt a bántalmazásba
  • 2018. október 13., 14:32

A gyermekvédelmi hatóság nem végzett megfelelő munkát az ügyben, tragédia lett a vége.

A négyéves Leiliana Wright a fejét és a hasát ért súlyos ütések következtében, egy szekrénybe szíjazva lelte a halálát texasi otthonában még 2016 márciusában. Az ügyben most, több, mint két évvel született ítélet.

Édesanyja élettársa, Charles Wayne Phifer volt az elsőrendű vádlott a gyilkosságban, mert ő volt az, aki rendszeresen “lekezelte” a kislányt, ha heroinfüggő édesanyjának, Jeri Quezadanak “pihenésre” volt szüksége.

Quezada azt vallotta, hogy a férfi támadt rá Leilianára akkor este is, mert nem akarta megenni a vacsoráját, ő pedig épp nem volt jelen.

Phifer állítólag a nyakánál megragadta a kislányt és teljes erejéből bevágta a szekrénybe, ami még a bútor mögötti falon is nyomot hagyott.

Leiliana kezei a háta mögé voltak kötve damillal és úgy volt kiszíjazva a szekrénybe, mikor nemsokkal később életét vesztette, tette hozzá a drogfüggő nő, akitől három idősebb gyerekét egy hónappal korábban már elvette a gyámhatóság.

A rendőrség a folyamatos verés nyomairól is közölt fotót a tárgyaláson

Feldagadt szemek, monokli, a kislányon látszott, hogy folyamatosan bántalmazzák, mégis hiba csúszott a bürokrácia gépezetébe.

A kórház dolgozói, és a nyomozásban részt vevő rendőrök könnyeikkel küszködve nézték végig az orvosszakértő által készített képeket. Leiliana szinte minden csontja eltörött halála előtt.

A gyermekjóléti hatóság emberei ugyan kimentek még halála előtt egy hónappal a családhoz, de nem sikerült Quezada hátterét rendesen elemezniük, ami miatt csak az idősebb gyermekeket hozhatták el, a két kisebbnek maradnia kellett az anyánál.

Az ítélet mindkét ember esetében életfogytiglani fegyházbüntetés. Ez azonban nem fogja már enyhíteni a rengeteg szenvedést, amin Leiliana átment.

Az eset után Texas államban elrendelték a gyermek-újraelhelyezési eljárások felülvizsgálatát.

(via Mirror)