Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor: „Elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot!”

Orbán Viktor: „Elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot!”

Átadták a Puskás Akadémia új Sport- és Konferenciaközpontját, az ünnepségén beszédet mondott Orbán Viktor is.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, a magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója, 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy

“elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (…), de legalább is a saját világunkat”.

Orbán Viktor szerint “nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ”.

A magyar miniszterelnök elmondta, az ország jövője “a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá.

Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni”.

Orbán a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont legfontosabb feladatának a nevelést tartja, ahogyan fogalmazott:

“mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel”.

A miniszterelnök elmondta, hogy a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, így a gyerekeket a tanári pálya felé is irányíthatják majd.

A felcsúti komplexumot Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja majdnem egyhektáros területen épült fel, mintegy 12,5 milliárd forintból, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.

A labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas, de van benne futópálya, bokszring és konditerem is, az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak. A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló is tartozik.

 

Borítóképünkön: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén Felcsúton 2018. október 13-án.
Fotó:MTI/kormany.hu