Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Michael Schumacher fia Európa-bajnok lett

Michael Schumacher fia Európa-bajnok lett

Megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokság 2018-as idényét Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

A 19 éves versenyző a sorozat Hockenheimben zajló záró hétvégéjének második, szombat késő délutáni futamán a második helyen ért célba, ezzel akkora előnyre tett szert az Eb-pontversenyben, hogy a vasárnapi utolsó viadal eredményétől függetlenül már Európa-bajnoknak mondhatja magát, a brit Daniel Ticktumnak ugyanis az összetettben 51 pont a hátránya, ezt pedig egy futam alatt nem lehet ledolgozni.

Mick Schumacher az Európa-bajnoki címmel megszerezte a szükséges 40 pontot az úgynevezett szuperlicenchez, amellyel akár már a Forma-1-ben is versenyezhet.

Willy Weber, Michael Schumacher egykori menedzsere épp a napokban nyilatkozott a hétszeres világbajnok állapotáról, azt mondta, feladta a reményt, úgy véli, egykori ügyfele már nem tér vissza.

 

Borítókép: Mick Schumacher/Facebook