Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Másodszor hajtott végre kényszerleszállást a honvédség nagyjavított helikoptere

Másodszor hajtott végre kényszerleszállást a honvédség nagyjavított helikoptere

Két hónapon belül másodszor hajtottak végre kényszerleszállást a Magyar Honvédség helikopteres pilótái a százmilliókból Oroszországban felújított Mi-17-es helikopterükkel.

Az LHSN.hu repülési blog posztolt a Facebook oldalán egy videót, amelyen a Magyar Honvédség nemrégiben Oroszországban nagyjavított Mi-17-es helikopterét szállítják egy civil kamionon.

 

lhsn.hu

Trélerre került a 704-es. Úgy tudjuk újból kényszerleszállást hajtott végre a helikopter néhány nappal ezelőtt, az ország keleti felében. Információink szerint az augusztus végi városlődi esethez…

A szakblog szerint a műszaki meghibásodás most az ország keleti részben következett be, a hiba feltehetőleg ugyanaz, mint a nyári eseménynél a hajtómű erős vibrációja miatt kellett a repülést megszakítani.

Ugyanez a helikopter már augusztus 30-án is földre kényszerült bevetés közben – vagyis szűk két hónap alatt két kényszerleszállása volt a szállítógépnek. A Honvédelmi Minisztérium nem adott ki közleményt a repülőeseményről.

A honvédségi helikopterek felújításról korábban itt írtunk:

 

Drága lett a honvédségi helikopterek felújítása

Drága lett a honvédségi helikopterek felújítása Másfélszer olyan drágán újíttatta fel a Magyar Honvédség az oroszokkal a Mi-17-es helikopterereket, mint az ukránok teszi azt a török haderőnek. Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség több, korábban leállított helikopterét is visszakapta azoktól az orosz cégektől, amelyek a felújítási munkát végezték.

MTI Fotó: Lakatos Péter