Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az amerikai nagykövet találkozott Iványi Gáborral

Az amerikai nagykövet találkozott Iványi Gáborral

Egy friss Facebook posztban tudathatta az amerikai nagykövetség, hogy még a múlt héten találkozott David B. Cornstein Iványi Gábor lelkésszel.

David B. Cornstein nagykövet Iványi Gábor lelkésszel, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökével találkozott október 4-én. A nagykövet tájékozódott a vallási közösség szociális és oktatási munkájáról, köszöntötte a főiskolájuk hallgatóit, és meglátogatta a közösség hajléktalanszállóját és kórházát is – olvasható a nagykövetség Facebook oldalán.

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség évek óta küzd a kormánnyal, hogy Magyarországon bevett egyház legyen újra – ezért is figyelemre méltó méltó a a nagykövet látogatása. Iványi egyébként Orbán gyermekeit is keresztelte anno, ám a kapcsolatuk az elmúlt évtizedeke(ben) 180 fokos fordulatot vett.

David B. Corstein július elején foglalta el budapesti posztját, a nyári hónapokat arra használta fel, hogy rávegye magyar kormányt a CEU vegzálásnak lezárásáról – ám mindezt a háttérben folytatta, kifejezetten békülékenyen nyilatkozott Orbán rezsimjéről, sőt egyenesen tagadta, hogy Magyarországon gond lenne a sajtószabadsággal.

Az elmúlt napokban azonban kezd elfogyni a nagykövet türelme, a héten már arról beszélt, hogy ha nem sikerül megegyezni a CEU-ügyben, nem lesz olyan a hangulat, mint eddig.