Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

20 millióra perli a kórházat az elbocsátott sebész elhunyt betegének a családja

20 millióra perli a kórházat az elbocsátott sebész elhunyt betegének a családja

Húszmillió forintos kártérítésre – 10 millióra az özvegy, 10 millióra az elhunyt férfi lánya – perli Székely László, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI) kirúgott főorvos elhunyt betegének családja az intézményt, mondta Dr. Ábrahám László az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A családot képviselő ügyvéd lát esélyt arra, hogy megkapják a pénzt, mivel mind Kovács Attila országos tisztifőorvos, mind a vizsgálatot végző Kollár professzor szerint is a kórház hibázott. Ábrahám hozzátette, az intézménynek akkor is kártérítést kell fizetnie, ha kiderül, hogy Székely hibázott, mivel a Kardiológiai Intézet felel alkalmazottjaiért.

Az ügyvéd elmondta, a kórház vezetője nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nem találták meg a később elhunyt beteg vizsgálatainak dokumentációját, ugyanis még azt is leírták, hogy milyen naplószám alatt, milyen eredménnyel történtek meg ezek a vizsgálatok.

„Ha ezt cáfolja a kórház, akkor önmaga ellensége”

– vélekedett Ábrahám, aki hozzátette, az áldozat személyes adatai is sérültek, hisz a vizsgálatokat végzők közül többen is olyan tartalmú nyilatkozatokat tettek, amikkel kapcsolatban titoktartásra lettek volna kötelezve.

Az ügyvéd elmondta, arra fognak törekedni, hogy megállapodjanak a kórházzal, nem céljuk, hogy bárkinek a büntetését elősegítsék.

„A kártérítés nem fogja visszahozni a halottat, de talán valami kompenzálást fog adni”

– mondta Ábrahám László.