Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Usain Bolt meglőtte élete első góljait profi labdarúgóként

Usain Bolt meglőtte élete első góljait profi labdarúgóként

Usain Bolt lassan (ugyanakkor természetesen gyorsan), de biztosan közeledik profi labdarúgó pályafutása felé. Ennek legutóbbi állomása volt csapata, az ausztrál Central Coast Mariners 4-0-ra megnyert mérkőzése a Macarthur South West United ellen, melyen két góllal is kivette részét a győzelemből.

Augusztusi debütálása kicsit döcögősen indult, de úgy tűnik ez nem hátráltatta a fejlődésben a száz méteres síkfutás világrekordját tartó exatlétát, hiszen a legutóbbi felkészülési mérkőzésén kétszer is betalált az ellenfél kapujába. Főleg az első találatért lehet dicsérni, amelynél ügyesen fedezve a labdát, kiszorított szögből talált a rövid sarokba:

Central Coast Mariners on Twitter

Here it is, @usainbolt, the footballer, scores his maiden Mariners goal. What a moment! Don’t think limits! ⚡️ #SWSvCCM #CCMFC 🎥@FOXFOOTBALL https://t.co/X7zrqmrYCZ

A második góljáért ekkorát nem kellett küzdenie, egy védelmi hibát kihasználva az üres kapuba kellett csak passzolnia a játékszert:

Central Coast Mariners on Twitter

BOLT HAS HIS BRACE! ⚡️ That’s two goals tonight for @usainbolt!! What a moment in sport, don’t think limits! #CCMFC 🎥 @FOXFOOTBALL https://t.co/0NeIH9i49V

Mindkét gólnál nagyot ünnepelt természetesen, az elsőnél a védjegyévé váló pózban, a másodiknál pedig pisztolylövéseket imitáló tánccal szórakoztatta a közönséget. Az ausztrál A-League nemsokára elkezdődik, kíváncsian várjuk, tétmérkőzésen is sikerül-e a bravúr, és beteljesíti-e álmát a világsztár.

(Ladbible, boríkép: Doha Stadium Plus Qatar; Wikimedia)