Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump volt ügyvédje újra demokrata lett 

Trump volt ügyvédje újra demokrata lett 

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen újra csatlakozott a Demokrata Párthoz. Cohen azért hagyta ott a Republikánus Pártot, hogy

így jelezze elhatárolódását “a jelenlegi kormányzat értékrendjétől”.

Cohen korábban éveken át a Demokrata Párt híve és regisztrált választója volt. Ám 2017-ben republikánus lett. “Egy nagyszerű ember kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a váltást” – közölte akkor Trumpra utalva.

Michael Cohen Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes

Az ügyvéd a republikánusok helyettes pénzügyi igazgatója volt, erről a posztról idén mondott le, amikor bűnügyi vizsgálat indult ellene. Cohen az elnök személyes ügyvédje volt, és idén augusztusban bűnösnek mondta magát több bűncselekményben: adóelkerülésben, a kampányfinanszírozási törvény megsértésében is.

Cohen egyúttal jelezte, hogy hajlandó együttműködni a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal, amely a Donald Trump kampánycsapata tagjai és orosz tisztségviselők között a 2016-os elnökválasztási folyamat során történt esetleges összejátszást hivatott feltárni.

(MTI)

Borítókép: Donald Trump / Fotó: AFP/Europress