Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tartalékos katonák lehetnek a leépített állami tisztviselőkből

Tartalékos katonák lehetnek a leépített állami tisztviselőkből

Egy időben tervezi csökkenteni a kormány a minisztériumi tisztviselők és egyúttal növelni a hivatásos katonák, illetve a tartalékosok létszámát. A 24.hu információja szerint lényegében

rákényszerítik a várhatóan 9-10 ezer kirúgott tisztviselő jelentős részét, hogy lépjen be a Honvédség tartalékos katonái közé.

A szolgálatvállalási kényszer alól a nők számára sem lesz kibúvó a portál szerint. A cikk emlékeztet: Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden nyújtott be egy határozati javaslatot az Országgyűlésnek, ez elfogadása esetén jelentősen megemelné a honvédség létszámát, a tartalékosoké például 8 ezerről 20 ezerre nőne.

A 24.hu minisztériumi forrásai szerint a napokban tartott állományi tájékoztatókon közölték a kirúgási listák véglegesítésére váró hivatalnokokkal, hogy csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát annak, aki az állami szektor más részében szeretne elhelyezkedni.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Marjai János