Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagyon elromlott a levegő minősége – nagy a por

Nagyon elromlott a levegő minősége – nagy a por

Csütörtökön a szálló por koncentrációja az ország számos pontján meghaladta az Európai Bizottság által meghatározott napi határértéket. A mérőállomással megfigyelt települések közül közegészségügyi szempontból 13 helyen – Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön, Várpalotán és Veszprémben – kifogásolható a levegőminőség – írta az Országos Közegészségügyi Intézet a Facebook oldalán.

Az érintett településeken a gyermekeknél, időseknél, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél légzőszervi tünetek például légzőszervi irritáció, köhögés, nehézlégzés jelentkezhet, illetve ha voltak eddig, akkor a tüneteik súlyosbodhatnak.

A következő napok meteorológiai előrejelzését figyelembe véve javulás nem várható a levegőminőségben. Az elkövetkező időszakban várhatóan növekszik az asztma és a krónikus légcsőhurut fellángolások miatti orvoshoz fordulás gyakorisága, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések száma.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs