Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiadják Bulgáriának a bolgár újságíró-gyilkosság gyanúsítottját

Kiadják Bulgáriának a bolgár újságíró-gyilkosság gyanúsítottját

 

 

Gyorsított eljárásban kiadják Bulgáriának a megerőszakolt és meggyilkolt bolgár újságíró, Viktorija Marinova ügyében Németországban elfogott gyanúsítottat, aki részleges beismerő vallomást tett. A 20 éves bolgár férfi tagadta, hogy meg akarta volna ölni áldozatát, és azt is, hogy megerőszakolta és kirabolta.

Viktorija Marinova Forrás: Facebook

Vallomásában viszont elmondta azt, hogy október 7-én reggel Ruszében a Duna partján egy parkban alkohol és kábítószer hatása alatt összeszólalkozott egy ismeretlen fiatal nővel. A vita hevében megütötte, majd felemelte és egy bokorba hajította.

A német hatóságok szerint ez alapján nem lehet politikai hátteret feltételezni a bűncselekmény mögött.

A nemi erőszakkal és gyilkossággal gyanúsított férfi nem emelt kifogást kiadatása ellen, és beleegyezett abba, hogy az eljárást gyorsítva és egyszerűsítve folytassák le. A jogszabályok alapján tíz napon belül kiadják a bulgáriai hatóságoknak. Az intézkedést rövidesen végrehajtják.

Viktorija Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott egy tévécsatornánál, korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. Marinova haláláról és a sorozatos újságíró-gyilkosságokról a itt írtunk bővebben:

Rövid időn belül a negyedik újságírót gyilkolták meg az Európai Unióban

Brutális kegyetlenséggel erőszakoltak, majd gyilkoltak meg egy tévériportert Bulgáriában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság összefüggésben van-e a bolgár TVN tévécsatornának dolgozó Viktoria Marinova újságírói munkájával – a gyanút azonban erősíti, hogy Marinova egy EU-s támogatásokat érintő korrupciós-ügy feltárásával foglalkozott.

(MTI)

Borítókép: Virágok Viktorija Marinova portréjánál egy emlékelyen / MTI/AP/Filip Dvorski