Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyre drágább, mégis vesszük, mintha nem lenne holnap. Mi az?

Egyre drágább, mégis vesszük, mintha nem lenne holnap. Mi az?

Az üzemanyagárak emelkedése ellenére ismét csúcsszintre, 2,8 milliárd literre nőtt a márkás hazai kutak üzemanyagforgalma az év első kilenc hónapjában, 7,9 százalékkal meghaladva a tavalyi azonos időszaki forgalmat – írja a Népszava. A kiugró növekedés annak ellenére következett be, hogy

az üzemanyagok ára 2018-ban a lélektani határnak tartott 400 forint fölé nőtt.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint gázolajból 1,7 milliárd litert tankoltunk az idén szeptember végéig, ami éves összevetésben 9,7 százalékos növekedés, benzinből 1,06 milliárd liter fogyott, 5,1 százalékkal több, mint tavaly az első kilenc hónapban.

MTI Fotó: Marjai János

A Világgazdaság cikke pedig megjegyzi, hogy az első fél évben még 8,2 százalékos volt a forgalombővülés. A kisebb növekedés az árérzékenyebb magánfogyasztók által vásárolt benzinnél volt tapasztalható, míg a főleg fuvarozócégek által használt dízel forgalma nagyobb mértékben nőtt.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd