Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ELTE elhatárolódik a Mi kell a nőnek? „férfikarától”

Az ELTE elhatárolódik a Mi kell a nőnek? „férfikarától”

Mi kell a nőnek? címmel hirdettek meg egy rendezvényt jövő márciusra az Emberi Kapcsolatok elnevezésű Facebook-oldal működtetői. Az esemény roppant komoly hullámokat keltett, mert a szervezők kilenc férfit bíztak meg a gondolataik kifejtésére a témában. Az esemény meghívójában az ELTE Társadalomtudományi Karát, pontosabban a Gömb Aulát nevezték meg helyszínként. Annyit jeleztek, hogy az egyetem csupán helyszín és nem társszervező.

A Hvg.hu írása szerint ugyanakkor az ELTE ezt kevésnek tartotta. Közleményben jelezték, hogy sem az ott található kar, sem pedig az annak otthont adó Lágymányosi Campust üzemeltető szervezet nem tett ígéretet a rendezvény befogadására. A kar vezetése is csak szerdán értesült róla, hogy az ő épületük van megadva helyszínként. Hozzátették, a Társadalomtudományi Kar semmiféle közösséget nem érez és vállal a rendezvénnyel, így kérték, hogy töröljék az ELTE-t mint helyszínt.